onsdag 5 augusti 2009
Kokyo
Kokyo har en ganska väl tilltagen vegetarisk meny, ovanligt nog. Dessutom är den en av de bästa i stan. Menyn är egentligen grundad mer på kinesisk matlagning, och därför är sushin inte den mest intressanta här. Till förrätt rekommenderas varmt tex. den mycket goda, mustiga Wonton-soppan. Stekta vegetariska Gyoza antingen till förrätt eller huvudrätt, mycket bra, bättre finns inte i Stockholm vad jag vet. Gongbao Surou är återupprättelsen av söt-sur sås på friterad mat (läs:kyckling, men i det här fallet tofu) -utsökt! De små förrätterna med marinerad tofu är perfekta små snacks. Personalen är vänlig, lite disträ när det är mycket folk. Priserna är högst överkomliga.
Hemsida: http://www.kokyo.se/
Adress: Sveavägen 105, Stockholm.
Jag orkar inte göra en poänguppställning just nu men Kokyo får 35 av 40 möjliga, minus enbart pga. inredningen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Ah, tror att vi pratade om den här restaurangen när vi var i italien och jag sa att jag skulle prova den. Tack för påminnelsen, nu måste det väl bli av!
Skicka en kommentar